Αγορά Χρυσού | XRUSOS.NET | Τιμή Χρυσού | ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 211 405 1408 / 211 183 0399

ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ - ΑΓΟΡΑ ΧΡΥΣΟΥ

ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Όλοι έχουμε στα σπίτια μας κάποια ασημένια είδη, πολλές φορές στην αποθήκη ή στο πατάρι. Αν εκτός από αυτά που σας αρέσουν και χρησιμοποιείτε, έχετε κι άλλα αντικείμενα που δεν θέλετε πλέον, μπορούμε να τα δούμε και να σας δώσουμε μια εκτίμηση για αυτά.

 Τέτοια ασημένια αντικείμενα είναι:

Κορνίζες, σκεύη, κηροπήγια, κοσμήματα, μπρελόκ, κομπολόγια, κάποια νομίσματα, γούρια, μαχαιροπήρουνα, δίσκοι σερβιρίσματος, στολίδια σε μπομπονιέρες, διακοσμητικά είδη κ. ά. 

Αν όλα αυτά σας πιάνουν χώρο, απαιτούν συνεχές γυάλισμα και το βαριέστε, αν τα έχετε βαρεθεί ή έχουν χαλάσει μπορείτε να τα ανταλλάξετε με χρήματα άμεσα.

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ;

Καθώς τα περισσότερα είναι ογκώδη και βαριά μπορείτε να αποφύγετε περιττό κόπο με μια εξερεύνηση όσων έχετε.Ψάξτε το αντικείμενο για να δείτε αν έχει στάμπα για ασήμι.

 ΠΡΟΣΟΧΗ: Ό, τι έχει χτύπημα δεν σημαίνει πως είναι ασήμι 100 % γιατί μπορεί να είναι και επάργυρο, από την άλλη κι όταν κάτι ΔΕΝ έχει χτύπημα μπορεί να είναι ασημένιο.

Για να μην προβληματίζεστε πολύ φέρτε το, να το δούμε.

Τα περισσότερα ασημένια κοσμήματα έχουν χτύπημα «925»

ΣΗΜΑΝΣΗ

Σε ένα ασημένιο αντικείμενο ή σκεύος θα βρείτε συνήθως τις εξής σημάνσεις:

800Στα 1000 μέρη τα 800 είναι άργυρος.
900Στα 1000 μέρη τα 900 είναι άργυρος.
925Στα 1000 μέρη τα 925 είναι άργυρος.

Ο όρος “Sterling Silver” αναφέρεται επίσης σε ασήμι 925/1000 ενώ αν βρείτε σήμανση “Nickel Silver” ή “German Silver” αυτά τα αντικείμενα δεν έχουν ίχνος από ασήμι αλλά είναι ο λεγόμενος «Αλπακάς», ένα  κράμα από  χαλκό, νικέλιο και ψευδάργυρο. Αν δείτε τη σήμανση  “Silver Plated” πρέπει να ξέρετε πως πρόκειται για επάργυρα και δεν αποτελούν αντικείμενο αγοραπωλησίας.

 ΚΟΡΝΙΖΕΣ  Ή ΕΙΚΟΝΕΣ

Συνήθως δεν έχουν ασήμι σε αρκετή ποσότητα έτσι ώστε να αξίζει να το δώσετε. Τα περισσότερα αυτού του είδους αντικείμενα έχουν ένα λεπτό φύλλο ασημιού και  πρέπει να φέρει μια σφραγίδα που να γράφει το συνολικό βάρος του ασημιού επάνω στο αντικείμενο (π.χ. 2 gr).

Αν δεν μπορείτε να το διαπιστώσετε μόνοι σας με χαρά να σας βοηθήσουμε.

ΚΗΡΟΠΗΓΙΑ

Όλα τα κηροπήγια ανεξάρτητα από το μέγεθος τους έχουν στη βάση γέμισμα συνήθως από γύψο για να εξασφαλίσουν στη σταθερότητα κατά την χρήση τους.

Η εκτίμηση για ένα τέτοιο αντικείμενο θα γίνει αρχικά κατά προσέγγιση και σε περίπτωση που αποφασίσετε να το δώσετε θα αφαιρεθεί το ξένο σώμα για να ζυγιστεί το κηροπήγιο ξανά.

 ΜΑΧΑΙΡΟΠΗΡΟΥΝΑ

Τα μαχαιροπήρουνα συνήθως είναι επάργυρα. Σε περίπτωση που είναι ασημένια (τα πολύ παλιά ήταν ασημένια) υπάρχουν δυο περιπτώσεις:

Να είναι όλο από ασήμι (κράμα 800/1000 -925/1000) ή να είναι οι λαβές ασημένιες και τα τμήματα που έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα ανοξείδωτα. Πάντα τα μαχαίρια εξετάζονται χωριστά γιατί το περιεχόμενο της λαβής συνήθως είναι παραγεμισμένο με υλικό που το κάνει σταθερό.

Η ΟΞΕΙΔΩΣΗ

Το μαύρισμα ή πιο σωστά η οξείδωση μπορεί να συμβεί τόσο σε ασημένια όσο και σε επάργυρα αντικείμενα και δεν πρέπει να το θεωρείτε ως απόδειξη καθαρότητας του μετάλλου.

X