Αγορά Χρυσού | XRUSOS.NET | Τιμή Χρυσού | ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 211 405 1408 / 211 183 0399

ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ - ΑΓΟΡΑ ΧΡΥΣΟΥ

ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ

*Δείτε τα κοσμήματα που ήδη έχετε προσεκτικά και ξεχωρίστε αυτά που «κάθονται» και δεν τα φοράτε ποτέ. Μήπως ήρθε η ώρα να αποσυρθούν; 

Μπορούμε να αγοράσουμε τα κοσμήματα που δε θέλετε πλέον και να αγοράσετε ένα καινούργιο και μοντέρνο κόσμημα που σας ικανοποιεί καλύτερα.

*Ελέγξτε και αποσύρετε τα κοσμήματα που έχουν χαλάσει, έχει χαθεί το ταίρι τους ή είναι εκτός μόδας.

*Επιδιώξτε να έχετε ποικιλία στα κοσμήματά σας. Όσο κι αν σας αρέσουν δεν έχει νόημα να έχετε παρεμφερή κοσμήματα και για μια ξεχωριστή εμφάνιση επιλέγετε πάλι από αυτά.

*Θυμηθείτε τις εξόδους σας και τι κοσμήματα φορέσατε. Μήπως ψάχνατε κάτι συγκεκριμένο να πλαισιώσει την εμφάνισή σας αλλά δεν το είχατε; Προμηθευτείτε αυτό που σας λείπει γιατί την επόμενη φορά πάλι θα προβληματιστείτε για το πώς θα συνδυάσετε το αγαπημένο σας ρούχο.

*Όταν διαλέγετε το κόσμημά σας  να έχετε στο νου σας την γκαρνταρόμπα σας.  Γιατί τα ρούχα ανανεώνονται αλλά τα κοσμήματα που τα συνοδεύουν ανεξάρτητα από τις αλλαγές στη μόδα είναι αυτά που έχουν πολύ διαχρονικό χαρακτήρα.

*Το κόσμημα που διαλέγετε για τις ξεχωριστές σας εμφανίσεις πρέπει να προσθέτει στη γενική σας εμφάνιση και όχι να σκιάζει τη συνολική σας εικόνα.

*Τα κοσμήματα που θέλετε για καθημερινή χρήση πρέπει να είναι πρακτικά και ευκολοφόρετα.

*Επιλέγετε κοσμήματα βάσει του επαγγέλματός σας αν πρέπει να ακολουθείτε κάποιον συγκεκριμένο ενδυματολογικό κώδικα.  Για ένα σοβαρό περιβάλλον εργασίας όπως είναι ένα δικηγορικό γραφείο που απαιτεί πιο αυστηρές στυλιστικές επιλογές τα κοσμήματα επίσης πρέπει να ακολουθούν μια πιο κλασική και λιτή γραμμή.

ΜΕΡΙΚΑ ΤΡΙΚ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΛΑΚΕΥΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΗΜΑ

ΠΕΡΙΔΕΡΑΙΟ:

Αν είστε κοντή ιδανικά είναι τα περιδέραια σε σχήμα V ή σε σχήμα Υ. Τα σχήματα αυτά μακραίνουν οπτικά τον κορμό αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι πολύ μακριά (εικόνα 1).

Αν είστε πολύ ψηλή και θέλετε να το μετριάσετε τότε επιλέξτε ένα περιδέραιο μέχρι την κλείδα ή πιο πάνω. Μην ξεχνάτε ότι και τα τσόκερ «κονταίνουν».

Παίζει όμως ρόλο και ο όγκος του κολιέ, οι λεπτές κυρίες πρέπει να αρκεστούν σε πιο λεπτεπίλεπτα κοσμήματα ενώ στις κυρίες με φαρδιά κόκκαλα ή «με εκτόπισμα» θα ταιριάξουν καλύτερα ογκώδη και εντυπωσιακά κοσμήματα.

Παρατηρήστε στην εικόνα 2 πως επηρεάζει οπτικά την εμφάνιση μιας κοντής γυναίκας το μήκος ενός κολιέ σε σύγκριση με μια γυναίκα μετρίου αναστήματος.

Το πολύ μακρύ κολιέ της «αφαιρεί» ύψος ενώ το κοντό «μακραίνει» τον κορμό. Το ιδανικό μήκος για την κοντή γυναίκα είναι το κολιέ στο ύψος της κλείδας μέχρι το στήθος αλλά όχι μέχρι την μέση ή και πιο χαμηλά από τη μέση της.

Το ιδανικό μήκος κολιέ για ένα αρμονικό παρουσιαστικό απεικονίζεται στην εικόνα 3. Η γυναίκα μετρίου αναστήματος μπορεί να φορέσει όποιο μήκος επιθυμεί εκτός αν είναι εύσωμη γιατί τότε πρέπει νε αποφύγει κολιέ που τελειώνει πάνω στο στήθος.

Η ψηλή γυναίκα που έχει πολύ μακρύ λαιμό πρέπει να προτιμήσει ένα κολιέ μακρύ για να εστιάζουν τα βλέμματα στον κορμό της κι όχι στον λαιμό.

Στην επιλογή του μήκους θυμηθείτε πως τα μακριά κολιέ μακραίνουν το πρόσωπο άρα είναι ιδανικά αν το πρόσωπο σας είναι στρογγυλό.
Κατά συνέπεια το πολύ κοντά κολιέ κονταίνουν το μακρύ πρόσωπο και ομαλοποιούν τις έντονες γωνίες του προσώπου.
Οι γυναίκες με οβάλ πρόσωπου έχουν περισσότερες επιλογές και τους ταιριάζουν όλες.

Πιο συγκεκριμένα:

ΤΡΙΓΩΝΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ( Ή ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ)

Ιδανικά είναι τα κολιέ που έχουν σχήμα U γιατί στρογγυλεύουν το πρόσωπο κι όχι σχήμα V ή Y γιατί τονίζουν το έντονο πηγούνι.

Τα τσόκερ αλλά και τα περιδέραια με δυο ή τρεις σειρές είναι μια κολακευτική λύση για αυτό το πρόσωπο.

Ένα κοντό κολιέ με ένα μεγάλο κρεμαστό θα δώσει όγκο στο μέρος του προσώπου όπου στερείται όγκου ενώ πρέπει να αποφεύγονται τα μακριά κολιέ.

Αν παρ’ όλα αυτά θέλει να φορέσει μακρύ κολιέ η γυναίκα με το τριγωνικό πρόσωπο πρέπει να το συνοδεύσει με ένα κοντό που θα το φορέσει ταυτόχρονα.

ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Αυτά τα πρόσωπα χρειάζονται να πάρουν μάκρος κι όχι πλάτος.

Η καλύτερη επιλογή θα ήταν κολιέ που φθάνει το μπούστο ή και το ξεπερνάει μέχρι και τη μέση.

Είναι κατάλληλο για χοντρά κολιέ ή σε σχήμα V αλλά πάλι στο μπούστο τουλάχιστον.

Αποφύγετε τα περιδέραια τύπου κολάρο και τσόκερ.

ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΑ Ή ΟΡΘΟΓΩΝΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα κοντά κολιέ «κόβουν» το μήκος του προσώπου για αυτό είναι ιδανικά και το κολάρα ή τσόκερ.

Το μήκος του περιδεραίου πρέπει να μην φθάνει το μπούστο.

Κολακεύει πολύ το σχήμα U ενώ πρέπει αποφεύγεται το μακρύ V σχήμα στο περιδέραιο.

Θα σας ταιριάζουν όμορφα και τα ογκώδη κοσμήματα στη βάση του λαιμού.

ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα που χρειάζεται να δώσουμε μήκος κι όχι πλάτος.

Η καλύτερη επιλογή είναι το σχήμα V, Υ ή U αλλά όχι πολύ κοντά στη βάση του λαιμού κι αποφύγετε κοσμήματα με μεγάλες πέτρες ή ογκώδη κοσμήματα.

Προτιμήστε μήκος μέχρι το μπούστο και κάτω από το μπούστο αλλά όχι μέχρι τη μέση.

Πρέπει να αποφεύγετε κολάρα, τσόκερ και ογκώδη κοσμήματα καθώς επίσης το σχήμα U κοντά στη βάση του λαιμού γιατί κονταίνουν και φαρδαίνουν τον λαιμό.

ΟΒΑΛ ΠΡΟΣΩΠΑ

Ιδανικό σχήμα προσώπου που μπορεί να φορέσει ότι θέλει και θα του ταιριάζει.

Μοναδική προϋπόθεση να είναι ανάλογου του σωματότυπου και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του.

Για παράδειγμα ένα τσόκερ τονίζει ένα μακρύ λαιμό ενώ κολακεύουν πολύ τα κρεμαστά σε στρογγυλά σχήματα.

ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ

Τα σκουλαρίκια παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή σας και μπορούν να καμουφλάρουν ελαττώματα όπως και να τα τονίσουν αν δεν επιλεχτούν τα κατάλληλα.

ΤΡΙΓΩΝΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Σε αυτά τα πρόσωπα που στενεύουν στο κάτω μέρους πρέπει να δώσετε πλάτος στο πηγούνι κι όχι στο πάνω μισό του προσώπου, επίσης δεν πρέπει να δώσετε μήκος στο πρόσωπο.

Έτσι επιλέξτε κρεμαστά σκουλαρίκια που φαρδαίνουν στο ύψος του πηγουνιού.

Κατάλληλα είναι τα σκουλαρίκια που έχουν τριγωνικά σχήματα ή είναι σε σχήμα δάκρυ. Επίσης μεγάλοι κρίκοι κολακεύουν το πρόσωπο αυτό αρκεί να τελειώνουν στο πηγούνι.

Προσοχή τα μακριά σκουλαρίκια σας αν ξεπερνούν τη γραμμή του πηγουνιού αρκετά θα δείχνουν πιο μακρύ το πρόσωπο σας έτσι θα τονιστεί η τριγωνικότητα του προσώπου.

Αποφύγετε μικρά σκουλαρίκια ή έντονα που δεν είναι κρεμαστά γιατί θα δώσουν πλάτος στη γραμμή μήλων σας.

ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Είναι ένα πρόσωπο με μεγάλες κάτω γωνίες με έκταση σε πλάτος και μήκος.

Τα σκουλαρίκια σας πρέπει να έχουν στόχο να δώσουν μήκος στο πρόσωπο κι όχι πλάτος, κι επίσης τα οβάλ και τα σχήματα σταγόνας απαλύνουν τις γραμμές του σαγονιού.

Η καλύτερη επιλογή θα ήταν μακριά και λεπτά σκουλαρίκια που ξεπερνούν τη γραμμή του πηγουνιού αρκετά, οβάλ κρίκοι, ίσια και μακριά σκουλαρίκια και μισοφέγγαρα.

Αποφύγετε ογκώδη τετράγωνα σκουλαρίκια αλλά και μεγάλα γιατί προσθέτουν πλάτος στο πρόσωπο και τονίζουν τις γωνίες του προσώπου.

ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Έχουν μήκος αλλά όχι πλάτος άρα πρέπει να πετύχουμε το αντίθετο: Να «κοντύνει» οπτικά το πρόσωπο και «να πάρει» πλάτος.

Η καλύτερη επιλογή θα ήταν μεγάλα αλλά όχι κρεμαστά σκουλαρίκια.

Ιδανικά είναι τα μεγάλα σκουλαρίκια στον λοβό του αυτιού, κρεμαστά αλλά όχι μακριά σκουλαρίκια με όγκο, μεγάλα σκουλαρίκια κυκλικά ή με οριζόντια γεωμετρικά σχέδια.

Πρέπει να αποφεύγετε τα μακριά και λεπτά σκουλαρίκια.

ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σκουλαρίκια που θα επιλέξετε πρέπει να δίνουν μάκρος στο πρόσωπο κι όχι πλάτος.

Η καλύτερη επιλογή είναι τα μακριά λεπτά σκουλαρίκια που κατεβαίνουν κάτω από το πηγούνι σε σχήμα σταγόνας αλλά όχι ογκώδη.

Τα σχήματα των σκουλαρικιών σας πρέπει να είναι κάθετα.

Πρέπει να αποφεύγονται τα φαρδιά, ογκώδη και κυκλικά σκουλαρίκια γιατί θα προσθέτουν πλάτος στο πρόσωπό σας και θα τονίζουν το στρογγυλό του σχήμα.

ΟΒΑΛ ΠΡΟΣΩΠΑ

Το ιδανικό πρόσωπο για κάθε σχέδιο σκουλαρικιού αρκεί να είναι σε αρμονική αναλογία με το πρόσωπο.

Τα σκουλαρίκια –φουντίτσες μέχρι το τελείωμα του πηγουνιού είναι τα πλέον αρμονικά με το πρόσωπο αυτό καθώς συνδυάζουν την απαλότητα της γραμμής του προσώπου με την μια αίσθηση σκληρότητας.

Πρέπει να αποφεύγετε τα πολύ μακριά σκουλαρίκια γιατί θα «μακρύνουν» το πρόσωπο.

Αποφεύγετε τα κρεμαστά σκουλαρίκια επίσης σε περίπτωση που έχετε μακριά μύτη γιατί έτσι θα την τονίσετε.

ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ

Αν είστε μικρόσωμη ή κοντή περισσότερο σας κολακεύουν τα σταθερά βραχιόλια.

Η ιδανική επιλογή θα ήταν μερικά λεπτά που θα φορέσετε μαζί παρά ένα φαρδύ γιατί έτσι εξισορροπεί η συνολική σας εικόνα με το κόσμημα.

Για μια γυναίκα κανονικού ύψους τα φαρδιά βραχιόλια είναι σε πιο σωστή αναλογία με το σώμα της.

Η ψηλή γυναίκα έχει περισσότερη ποικιλία στις επιλογές της αρκεί να μείνει μακριά από πολύ λεπτεπίλεπτα βραχιόλια.

Αν η ψηλή γυναίκα είναι δεν είναι πολύ αδύνατη τότε ιδανικό θα ήταν μερικά λεπτά βραχιόλια φορεμένα μαζί ή δυο φαρδιά.

Αν βέβαια μια γυναίκα έχει φαρδύ σκελετό, ανεξάρτητα από το ύψος της πρέπει να φορέσει πολλά βραχιόλια μαζί ή ένα φαρδύ.

Επίσης έχετε υπόψη ότι τα φαρδιά βραχιόλια τραβούν τα βλέμματα μακριά κι από ατέλειες του σώματός, όπως κυρίες που έχουν μεγάλους γοφούς ή αυτές που έχουν μεγάλο στήθος γιατί εστιάζουν την προσοχή στο μέσον του σώματος που είναι τα χέρια.

Αν έχετε αδύνατα χέρια με μακριά δάχτυλα συνήθως ταιριάζει κάθε είδους βραχιόλι, θα πρέπει όμως να αποφύγετε τα πολύ λεπτά αν τα χέρια σας είναι μακριά και με μεγάλα κόκκαλα. Ενώ αν έχετε πολύ ντελικάτα χέρια πρέπει να φοράτε λεπτά βραχιόλια.

Ενώ αν έχετε κοντά δάχτυλα και μεγάλα χέρια αποφύγετε τα λεπτά βραχιόλια γιατί τα χέρια σας θα δείχνουν ακόμα πιο μεγάλα. Καλύτερα είναι να επιλέξετε βραχιόλια μεσαίου πάχους.

ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ

Τα χέρια πάντα βρίσκονται σε πρώτο πλάνο γιατί κινούνται όταν μιλάμε κάνουμε χειραψία, χαιρετούμε κλπ. Για αυτό και είναι πολύ σημαντικό το κόσμημα που επιλέγουμε για τα δάχτυλά μας.

Πριν διαλέξετε δαχτυλίδι παρατηρήστε τα δάχτυλά σας γιατί οι επιλογή του δαχτυλιδιού πρωταρχικό κριτήριο πρέπει να έχει την αναλογία χεριού – δαχτύλων.

Σε μακριά δάχτυλα ταιριάζουν σχεδόν όλα τα δαχτυλίδια, αν τα δάχτυλά σας είναι λεπτά ιδιαίτερα κολακεύουν οι στρογγυλές και οβάλ γραμμές. Πιο πολύ σας ταιριάζουν τα φαρδιά παρά λεπτά δαχτυλίδια.

Χέρια με κοντά δάχτυλα πρέπει να φορούν στενά δαχτυλίδια κι όχι με μεγάλα σχέδια ή πέτρες. Σε αντίθετη περίπτωση τα χέρια σας θα δείχνουν πιο κοντά και θα είναι καθόλου κομψά. Και τα κοντά δάχτυλα δείχνουν πιο όμορφα με οβάλ σχέδια πάνω στο δαχτυλίδι ή και οβάλ που καταλήγει σε οξεία γωνία (σχήμα Marquise).

Υπάρχουν ακόμα πολλές παράμετροι που καθορίζουν πώς πρέπει να φορεθεί ένα κόσμημα.
Πέρα από τις γενικές συμβουλές που μπορεί να πάρει κάποιος σίγουρα γνωρίζει το σωστό όταν το βάλει πάνω του.
Εμπιστευτείτε τον καθρέφτη σας.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ

Είμαστε δίπλα σας να βοηθήσουμε στην επιλογή είτε είναι για σας είτε είναι για δώρο στο αγαπημένο σας πρόσωπο.

ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΔΩΡΟ

Διαβάστε επίσης:

Πού θα μας βρείτε για κόσμημα σε προσιτές τιμές

Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο κόσμημα; – ιδέες

Τι σημαίνει το χρυσό κόσμημα ως δώρο

Γιατί οι άνθρωποι αγοράζουν ή φοράνε κοσμήματα;

Κόστη κατασκευής κοσμημάτων

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες

X