ΠΑΓΙΔΕΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ

  ΕΣΕΙΣ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ;

Αν έχετε αποφασίσει να πουλήσετε αλλά και να αγοράσετε κοσμήματα θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να αποφύγετε κάποιους «ανειλικρινείς» εμπόρους στο χώρο της αγοράς χρυσού και να πετύχετε την καλύτερη τιμή της εξαγοράς των κοσμημάτων σας.

Πριν προχωρήσετε λοιπόν στην εξαργύρωση των τιμαλφών σας ενημερωθείτε για όσα πρέπει να προσέξετε πριν αλλά κατά την συναλλαγή.

 

 

ΠΑΓΙΔΕΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ

ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΣΑΣ

        Τι πρέπει να κάνει ο πελάτης;

 

      Κάποιοι επηρεάζονται από την ασταθή και επισφαλή διακύμανση των τιμών του χρυσού ως χρηματιστηριακού προϊόντος κυρίως όταν πρόκειται για μεσολαβητικές επιχειρήσεις.

Φοβούνται πως μια απροσδόκητη εξέλιξη και η διακύμανση της τιμής του χρυσού θα επηρεάσει αρνητικά τα κέρδη τους.

 

       Επιλέξτε επιχειρήσεις που δεν είναι και δεν έχουν μεσάζοντες για να μοιράζονται τα κέρδη τους. Έτσι η τιμή εξαγοράς των κοσμημάτων σας θα είναι η μέγιστη.

Ο μόνος τρόπος να διαπιστώσετε αν έχετε να κάνετε με τον τελικό αποδέκτη, κι όχι με μεσολαβητές, είναι η σωστή έρευνα αγοράς*.

 

 

       Δεν είναι εύρωστες επιχειρήσεις αλλά αδυνατούν να σταθούν στην αγορά με ανταγωνιστικές τιμές λόγω υπερβολικών λειτουργικών εξόδων που τους επιβαρύνουν ή τυχόν χρεών των επιχειρήσεών τους.

      Με μια ματιά δεν είναι εφικτό να διαπιστώσετε την οικονομική δυνατότητα μιας επιχείρησης. Αλλά έχετε πάλι το ίδιο ισχυρό όπλο: Την σωστή έρευνα αγοράς.

Μια επιχείρηση με καλή διαχείριση και οικονομικά σταθερή είναι η μόνη που θα σας αποζημιώσει στο μέγιστο βαθμό κατά την συναλλαγή.

 

 

 

 gold stack

 

      Η καλύτερη τιμή είναι

        αυτή που θα πάρετε

κι όχι αυτή που θα ακούσετε.

       Υπο-εκτιμούν τα κοσμήματά σας. Δηλαδή τα εκτιμούν ως χαμηλότερης περιεκτικότητας σε χρυσό και δεν παίρνετε την πραγματική τους αξία αν δεν γνωρίζετε πόσων καρατίων είναι τα κοσμήματά σας.

Αυτό μπορεί να κάνει μια διαφορά από 5 - 15 ευρώ ανά γραμμάριο υπέρ του καταστήματος.

      Ψάξτε τα κοσμήματά σας. Τα περισσότερα φέρουν σφραγίδα με την καθαρότητά τους, δηλ. τα καράτια. Έτσι εκ των προτέρων γνωρίζετε τι έχετε. Μπορείτε να μάθετε για τη σήμανση των κοσμημάτων σας εδώ.

Αν εσείς οι ίδιοι δεν έχετε τη δυνατότητα εξακρίβωσης των καρατίων για τα κοσμήματά σας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Σωστή έρευνα αγοράς.

 
 
 

       Σας λένε μια τιμή που «σας χαϊδεύει» τα αυτιά.

Το ισχυρότερο όπλο ενός εμπόρου είναι η διαφήμιση του με σκοπό να γίνει πιστευτός. Μια τιμή που σας λένε δεν είναι απαραίτητα η τιμή που θα πάρετε.

Μην συγκρίνετε τα καταστήματα ανάλογα με το τι σας είπαν αλλά με το τι σας έδωσαν.

      Κάντε τις σωστές ερωτήσεις:

Όχι: Πόσο πάει το γραμμάριο; (θα ακούσετε την καλύτερη(!) τιμή της αγοράς)

Ναι: Πόσο κοστολογείτε αυτό το κόσμημα; (Θα ακούσετε την πραγματική τιμή που θα πάρετε στα χέρια σας). Και κάντε αυτήν την ερώτηση σε διάφορες επιχειρήσεις για να πετύχετε την καλύτερη τιμή μέσα από μια σωστή έρευνα αγοράς.

 
 

       Είναι τυχαίοι στο χώρο κι όχι γνώστες του αντικειμένου.

Αυτό επίσης αποτελεί ένα πρόβλημα στη συναλλαγή μαζί τους καθώς δεν ενημερώνονται σωστά με αποτέλεσμα να κρατούν πάντα χαμηλά τις τιμές τους για να είναι ασφαλείς.

Από την άλλη λόγω λαθών που κάνουν σε συναλλαγές εις βάρος της επιχείρησης  προσπαθούν να «βγάλουν τα σπασμένα» από άλλες συναλλαγές.

      Ψάξτε τον σωστό επαγγελματία.

Μια συζήτηση μαζί του θα σας δείξει εάν έχετε να κάνετε με έναν άνθρωπο ενημερωμένο τόσο σε θέματα χρηματιστηρίου όσο και στα πολύτιμα μέταλλα και κοσμήματα.

Ζητήστε του να σας εξηγήσει τη διαδικασία εκτίμησης ή ακόμα λύστε τις απορίες σας σε ότι αφορά το κόσμημα γενικότερα.

Ο εκτιμητής που θα κάνετε την συναλλαγή δεν πρέπει μόνο να φαίνεται επαγγελματίας αλλά και να είναι.

 

   

 

       Το αγοράζουν «ως κόσμημα». Αν κάποιος θέλει να παίξει με τις λέξεις πράγματι θα το αγοράσει ως κόσμημα, γιατί ΕΙΝΑΙ κόσμημα κι όχι ένα κομμάτι χρυσού.

Αν εννοεί ότι θα σας δώσει μια τιμή αντάξια της τιμής σε βιτρίνα χρυσοχοείου σκεφτείτε αν το κόσμημά σας μπορεί να σταθεί σε βιτρίνα για να πάρει αυτήν τιμή (μοντέρνο σχέδιο, άφθαρτο παρουσιαστικό, οικονομικό κι άλλοι παράγοντες που καθορίζουν την ζήτησή του).

      Μην επιτρέπετε να βάζουν ταμπέλες στην τιμή που σας δίνουν κατά την εκτίμηση των κοσμημάτων σας.

Αν σας έχει δοθεί μια «ξεχωριστή» τιμή από τον έμπορο που το παίρνει ως κόσμημα θα το καταλάβετε αμέσως αν προηγουμένως έχετε κάνει αυτό που σας δίνει την απάντηση 100 %: Σωστή έρευνα αγοράς.

Δείξτε το κόσμημά σας σε καταστήματα και πάρτε τιμές.

Η υψηλότερη τιμή είναι η καλύτερη.

 

 
   

 

 
 

       Σας πιέζουν να πουλήσετε τα κοσμήματά σας ΤΩΡΑ.

Γνωρίζουν πως με μια «βόλτα» του πελάτη σε άλλα καταστήματα μπορεί να χάσουν την συναλλαγή. Γι’ αυτό μπορεί να σας προϊδεάσουν για την ενδεχόμενη πτώση της τιμής του χρυσού ή να σας πείσουν ότι πρέπει να πουλήσετε τα κοσμήματά σας χωρίς δεύτερη σκέψη.

       Μην επιτρέπετε να καθορίσουν τη χρονική στιγμή που θα πουλήσετε τα κοσμήματά σας.

Μην επηρεάζεστε από τις χρηματιστηριακές προβλέψεις, γιατί κανείς στην πραγματικότητα δεν γνωρίζει. Η τιμή του χρυσού επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες και δεν είναι πάντα προβλέψιμη.

Η καλύτερη στιγμή να δώσετε τα κοσμήματά σας είναι όταν εσείς έχετε αποφασίσει να το κάνετε.

 

       

       Είναι κακοί έμποροι «από πεποίθηση».

Κάποιοι, ευτυχώς λίγοι, επιχειρηματίες θεωρούν «κατόρθωμα» τη σκληρή και την υπέρ της επιχείρησης διαπραγμάτευση «ρίχνοντας» τον πελάτη. Αυτές οι επιχειρήσεις είναι καταδικασμένες να «σβήσουν»  σε ένα περιβάλλον υγιούς ανταγωνισμού.

      Εντοπίστε τους κακούς επαγγελματίες και ενημερώστε φίλους και συγγενείς για να ξέρουν ποιοι είναι αυτοί.

Μια επιχείρηση που τιμά τους πελάτες και τους σέβεται, μακροπρόθεσμα πάντα είναι πιο κερδισμένη.

Βρείτε τους εκτιμητές που είναι ειλικρινείς και επενδύουν στο «να έχουν καλό όνομα»  στο χώρο.

 

 

       
 daxtilidi me petra

       Σας «τρώνε» τις πέτρες. Υπάρχει η πιθανότητα τα κοσμήματά σας να έχουν πολύτιμους λίθους, συνήθως σε κοσμήματα 18 καρατίων.

Αν ο πελάτης δεν γνωρίζει, οι πέτρες «πάνε στα αζήτητα».

      Ζητήστε να εξετάσουν τις πέτρες σας κι αν δεν παρουσιάζουν αγοραστικό ενδιαφέρον έχετε δικαίωμα να τις πάρετε πίσω σε περίπτωση που πουλήσετε το κόσμημα.

 

       Η ζυγαριά είναι ευνοϊκή προς αυτούς. Η ένδειξη της ζυγαριάς δεν είναι ορατή από σας ή δεν δίνει σωστή ζύγιση.

      Ζυγίστε τα κοσμήματά σας.

Αν δεν έχετε τη δυνατότητα θα το κάνουν αυτό για εσάς τα άλλα καταστήματα που θα επισκεφθείτε πριν βρείτε την πραγματικά καλύτερη τιμή της αγοράς. 

 

 

 *Σωστή έρευνα αγοράς.

·         Ελέγξτε τα κοσμήματά σας για να βρείτε γραμμένα τα καράτια τους.

·         Ζυγίστε τα.

·         Δείξτε τα σε καταστήματα αγοράς χρυσού και πάρτε εκτιμήσεις.

·         Μη ρωτάτε: «Πόσο έχει σήμερα το 14άρι;» Δείξτε το κόσμημα και ρωτήστε: «Πόσο το εκτιμάτε αυτό;»

·         Κάντε την έρευνα αγοράς ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ και όσο το δυνατόν εντός λίγων ωρών γιατί μόνο έτσι οι εκτιμήσεις που θα σας δοθούν θα είναι με βάση την ίδια χρηματιστηριακή αξία του χρυσού. Μια ενδεχόμενη μείωση ή αύξηση της τιμής του χρυσού μπορεί να σας οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα.

·         Κατά τη διάρκεια της εκτίμησης συζητήστε με τον εκτιμητή, ρωτήστε, ενημερωθείτε. Θα σας βοηθήσει να βγάλετε αρκετά συμπεράσματα.

 

ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

Ένα μεγάλο κεφάλαιο που δεν εξαντλείται εύκολα αλλά πάρτε μια ιδέα στη σελίδα μας ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ.